Μαθαίνω την ιστορία του τόπου μου…

  • 26/11/2011 - 10:30
  • στο χώρο της Δ.Κ.Β.Β.

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας & Πολιτισμού Ν. Ημαθίας σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας οργανώνει τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με θέμα «Μαθαίνω την ιστορία του τόπου μου… Οθωμανική Βέροια».
Σκοπός των προγραμμάτων είναι να κατανοήσουν τα παιδιά τη νέα πραγματικότητα που δημιουργήθηκε μετά την κατάληψη της πόλης από τους Οθωμανούς. Να γίνουν γνώστες της πολυπολιτισμικότητας και της διαφορετικότητας της πόλης στην οποία ζούνε σήμερα. Να γνωρίσουν στοιχεία του πολιτισμού της εποχής και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτήν.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου, 11:00-12.30 το πρωί

«Μια ιστορία θα σας πω… από την Βυζαντινή στην Οθωμανική Βέροια». Μέσα από αναπαραστάσεις, διηγήσεις και δημιουργικό παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν για την κατάληψη της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής από τους Οθωμανούς και το συνακόλουθο κοινωνικό και χωρικό μετασχηματισμό στην πόλη. Μαθαίνουν για ιστορικά πρόσωπα της περιόδου (Βασίλισσα Βεργίνα, Χατζηκατβίας), ανιχνεύουν αλλαγές στην πληθυσμιακή σύνθεση και συζητούν την ύπαρξη των νέων κοινοτήτων και τις σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ των κατοίκων στα πλαίσια της Οθωμανικής πόλης. Υπεύθυνη Προγράμματος Ολυμπία Μπέτσα. Για παιδιά 7-14 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 11:00-12.30 το πρωί.

«Οθωμανική αρχιτεκτονική : Ιστορικά κτίρια της Βέροιας». Τι γνωρίζεις για το Δημαρχείο της πόλης μας, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μεντρεσέ τζαμί, το 3ο Δημοτικό Σχολείο; Πρόκειται για κάποια από τα πολλά ιστορικά κτίρια της Βέροιας, τα οποία χτίστηκαν κατά την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας στην πόλη μας. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την ιστορία των κτιρίων αυτών, μέσα από εικόνες και προφορικές μαρτυρίες.

Υπεύθυνη Προγράμματος Αρίστη Κουκουρίκου. Για παιδιά 9-14 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη

Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8, τηλ. 2331024494

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)

Μοιράσου το άρθρο:

EVENT INFO :

  • Start Date:26/11/2011
  • Start Time:10:30
  • End Date:26/11/2011
  • End Time:12:30
  • Location:στο χώρο της Δ.Κ.Β.Β.

Social Circle

X