Η Εταιρεία

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.) ιδρύθηκε το 2008 ως σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αρχική έδρα στο Κοινοτικό Κατάστημα στο χωριό Φυτειά του Δήμου Δοβρά Ημαθίας.

Από το 2016 η έδρα της Ε.Μ.Ι.Π.Η. μεταφέρθηκε στο “Αρχοντικό Μπέκα”, στην συνοικία της Μπαρμπούτας, στη Βέροια.

Σκοπός της Ε.Μ.Ι.Π.Η. είναι «η συμβολή στη μελέτη, διάσωση και διάδοση της τοπικής ιστορίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ημαθίας και των γειτονικών περιοχών, σε συνεργασία και με τους αρμοδίους φορείς».

Ο παραπάνω σκοπός επιτυγχάνεται μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων – αντικειμενικών στόχων στις οποίες περιλαμβάνονται διοργανώσεις επιστημονικών συνεδρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων σε συνεργασία με πανεπιστήμια, φορείς και ιδρύματα, δημιουργία σειράς εκδόσεων στην οποία περιλαμβάνονται επιστημονικό περιοδικό, περιοδικό όργανο του Σωματείου, καθώς και εκδόσεις μελετών ή έργων που αφορούν τους τομείς δράσης της Εταιρείας, ψηφιακές εκδόσεις, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, δημιουργία και υποστήριξη ιστοσελίδας και λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργία ιστορικού αρχείου, φυσικής και ψηφιακής βιβλιοθήκης, απόδοση ηθικών και οικονομικών διακρίσεων κ.α.

15
ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
83
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
64
ΕΚΔΟΣΕΙΣ
720
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Μοιράσου το άρθρο:

Social Circle

X