Παρουσιάστηκαν στη Νάουσα οι τόμοι – αφιέρωμα των «Χρονικών» για το Ολοκαύτωμα της πόλης του 1822

Η παρουσίαση των 44ου και 45ου τόμων του επιστημονικού περιοδικού “Χρονικά Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας” της Εταιρείας Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.), οι οποίοι ήταν αφιερωμένοι στα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου 2023, στη Νάουσα.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση των τόμων έγινε σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φίλοι Ιστορικού Αρχείου Νάουσας» και την υποστήριξη Ευξείνου Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως, στην αίθουσα εκδηλώσεων της οποίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Για τους δύο τόμους του επιστημονικού περιοδικού της Ε.Μ.Ι.Π.Η. και τα άρθρα που εμπεριέχονται σε αυτούς, μίλησαν ο Κώστας Γαλλής, φιλόλογος – Msc Ιστορίας, o Γιώργος Μάλλιος, δρ. Αρχαιολογίας και ο Γιάννης Μοσχόπουλος, δικηγόρος – ιστορικός ερευνητής.

Την εκδήλωση συντόνισε η Γ.Γ. της ΕΛΠΝ Τζωρτζίνα Αθανασίου, δρ. Γλωσσολογίας, ενώ χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης έκαναν ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Νίκος Βουδούρης και, εκ μέρους των Φίλων του Ιστορικού Αρχείου Νάουσας, ο Γ.Γ. του Συλλόγου, Γιώργος Μάλλιος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικ. Θρόνου π. Στυλιανός Μακρής, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα,  ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, η αντιδήμαρχος Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ και αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβ. Βέροιας Δημήτρης Πυρινός, η πρώην και εκ νέου υποψήφια βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νάουσας Σταύρος Βαλσαμίδης και Αλέκος Χατζηιωαννίδης, η αντιπρόεδρος των “Φίλων Ιστορικού Αρχείου Νάουσας” Μαρία Τορορή κ.α.

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας ευχαριστεί όλους τους παριστάμενους στην εκδήλωση, τον πρόεδρο Φώτη Φανιάδη και τα μέλη του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας για την φιλοξενία και τους «Φίλους του Ιστορικού Αρχείου Νάουσας» για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

Μοιράσου το άρθρο:

Social Circle

X