Κάλεσμα του προέδρου της Ε.Μ.Ι.Π.Η. για συμμετοχή στο επιστημονικό περιοδικό “Χρονικά Ιστορίας και Πολιτισμού Ημαθίας”

Επιστολή του προέδρου του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Νικόλαου Βουδούρη προς τα μέλη της Εταιρείας (και προς κάθε ενδιαφερόμενη/ενδιαφερόμενο!):

Αξιότιμες – Αξιότιμοι, αγαπητά μέλη της Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Χριστός Ανέστη – Χρόνια πολλά, με ευχές για κάθε καλό στη ζωή σας!

Όπως δεσμεύτηκα από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της προεδρίας της ΕΜΙΠΗ, η επί όλων των θεμάτων ενημέρωσή σας θα είναι συνεχής, θα σας μεταφέρω τις αποφάσεις, τις σκέψεις, αλλά και προβληματισμούς και πάντα θα επιζητώ την δική σας συνεισφορά, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η θέση και άποψή μου, για ουσιαστική συμμετοχή όλων των μελών της Εταιρείας στην πορεία της.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα, μαζί με τις ευχές μου για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, να απευθύνω πρόσκληση προς όλες και όλους για ανάληψη ενεργού ρόλου στις δράσεις και τους στόχους της Εταιρείας μας, ούτως ώστε να μπορέσουμε συλλογικά να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές του έργου που έχει επιτελέσει η Εταιρεία στα δεκαπέντε χρόνια της λειτουργίας της.
Μετά από δεκαπέντε χρόνια δημιουργικής συνεργασίας, επίπονου αγώνα και συλλογικών επιτυχιών, αλλά και αρκετών δυσκολιών, διαπιστώνεται η ανάγκη για ενεργότερη υποστήριξη και συμμετοχικότητα στο έργο της ΕΜΙΠΗ, με συνέπεια και διάθεση για συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση του ερευνητικού έργου και των δράσεων της Εταιρείας. Στην προσπάθεια αυτή καλούμαστε όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, αλλά και τις δυνατότητες για προώθηση και ενδυνάμωση του ερευνητικού έργου της ΕΜΙΠΗ, το οποίο αποτελεί και τον βασικό λόγο ύπαρξης της Εταιρείας, αλλά και των υπολοίπων δράσεων.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι αντιλαμβάνεστε πως η έμπρακτη και ενεργή συμμετοχή σας στις δράσεις της ΕΜΙΠΗ είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε συλλογικά τόσο στους βασικούς τομείς δράσης της Εταιρείας, όσο και σε μελλοντικές νέες δράσεις και στοχοθετήσεις.

Είναι αρκετά τα ζητήματα που θα κληθούμε όλοι μαζί να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε και τις επόμενες ημέρες θα σας τα θέσω ένα προς ένα.

Επί του παρόντος, σας καλώ, προσκαλώ και παρακαλώ για ενεργή στήριξη του περιοδικού «Χρονικά Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας», αναλαμβάνοντας την έγκαιρη σύνταξη και αποστολή άρθρων και μελετών, στη βάση του πνεύματος και των καταστατικών στόχων της Εταιρείας. Τα «Χρονικά» αποτελούν το βασικότερο ερευνητικό και εκφραστικό όργανο της Εταιρείας, έχοντας μέχρι στιγμής συμβάλει ουσιαστικά στην έρευνα της τοπικής ιστορίας της Ημαθίας. Ωστόσο η συνέχιση της εύρυθμης έκδοσης και κυκλοφορίας του περιοδικού επαφίεται στην ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των ερευνητών και των φίλων της Εταιρείας.

Από την άλλη, φρονώ πως πρωταγωνιστικό ρόλο θα πρέπει να έχουν και τα μέλη της ΕΜΙΠΗ, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην προσπάθεια για συνέχιση κυκλοφορίας του περιοδικού, αποστέλλοντας έγκαιρα σχετικά άρθρα και μελέτες. Ειδικά όσα από τα μέλη της Εταιρείας μας έχουν την σχετική δυνατότητα, θα πρέπει να αναλάβουν στα «Χρονικά», από τώρα και στο εξής, μόνιμες ερευνητικές στήλες, εκπονώντας ετησίως δύο με τρεις σχετικές μελέτες – άρθρα για την υποστήριξή τους.

Επίσης, η πρόσκληση και άλλων ατόμων (και εκτός ΕΜΙΠΗ) από τον κύκλο σας είναι ευπρόσδεκτη! Παρακαλώ σημειώστε πως η ανάγκη για ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτό καθίσταται καθοριστικής σημασίας για την πορεία του περιοδικού.

Ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκρισή σας στην παραπάνω πρόσκληση, θα ήθελα να εκφράσω εγκάρδιες ευχαριστίες για τη μέχρι σήμερα συμβολή σας στο δεκαπενταετές έργο της Εταιρείας μας. Θα ήθελα, ωστόσο, να τονίσω για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα για έμπρακτη – ενεργή συμμετοχή των μελών της ΕΜΙΠΗ στο έργο και τις συλλογικές προσπάθειές της, παράγοντας που θα καθορίσει ουσιαστικά και το μέλλον της.

Για τα παραπάνω θέματα (και κάθε άλλο θέμα) μπορούμε να επικοινωνούμε είτε μέσω e-mail (στο info@emipi.gr ή στο προσωπικό μου e-mail nikvoud@gmail.com) και τηλεφωνικά στο 6942982745 (προσωπικό μου τηλέφωνο).

Θα χαρώ να τα πούμε!

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Γ. Βουδούρης
Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΜΙΠΗ

Δείτε σχετικά: Ανακοίνωση για τα επόμενα αφιερώματα του περιοδικού «ΧΡΟΝΙΚΑ Ιστορίας και Πολιτισμού» της ΕΜΙΠΗ – Πρόσκληση κατάθεσης εργασιών

Μοιράσου το άρθρο:

Social Circle

X