Συλλυπητήριο μήνυμα της Ε.Μ.Ι.Π.Η. για την εκδημία του Δημήτριου Βύζα

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.) εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του μακαριστού Δημητρίου Κ. Βύζα.

Ο Δημήτριος Βύζας συνεργάστηκε με την Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας για το βιβλίο του «Τσόρνοβο – Φυτειά Ημαθίας» (Βέροια, 2015), που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Το βιβλίο παρουσιάστηκε από την Ε.Μ.Ι.Π.Η. στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, στο αρχοντικό «Σαράφογλου», στη Βέροια, στο πλαίσιο της Ε’ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού.

Ο Δημήτριος Βύζας του Κωνσταντίνου γεννήθηκε στο χωριό Φυτειά Ημαθίας, το 1944. Έζησε τα πρώτα του χρόνια στη Βέροια μαζί με τους Φυτειώτες «ανταρτόπληκτους», Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στη Φυτειά το 1956 και το εξατάξιο Γυμνάσιο της Βέροιας το 1962. Στη συνέχεια μετέβη στη Βουδαπέστη, όπου είχαν βρεθεί οι γονείς του εξαιτίας του Εμφυλίου και σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο (BME-Budapest University of Technology and Economics), από όπου αποφοίτησε το 1969. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1976. Με τη σύζυγο του Μαρία απέκτησαν δύο κόρες. Εξάσκησε το επάγγελμα του ηλεκτρονικού στη Βέροια έως την συνταξιοδότησή του. Έφυγε από την ζωή στις 14 Δεκεμβρίου 2023, σε ηλικία 79 ετών.

Με τιμή,

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας

Νικόλαος Γ. Βουδούρης    Δημήτριος Π. Πυρινός

Μοιράσου το άρθρο:

Social Circle

X