Βιβλιοπαρουσίαση «Παιδόπολη “Καλή Παναγιά”. Εκεί που η ιστορία συνάντησε τα παιδιά» στη Βέροια

Με την παρουσίαση του βιβλίου «Παιδόπολη “Καλή Παναγιά”. Εκεί που η ιστορία συνάντησε τα παιδιά» της Αντωνίας Χαρίσης, έκδοση της Εταιρείας Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας, ξεκίνησε η Ζ’ Εβδομάδα Τοπική Ιστορίας και Πολιτισμού της ΕΜΙΠΗ, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Η βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον 2ο όροφο του Χώρου Τεχνών και για το βιβλίο μίλησαν ο Επικ. Καθ. Παν. Δυτ. Μακεδονίας Ιωάννης Μπέτσας και η συγγραφέας του βιβλίου Αντωνία Χαρίση – Δρ. Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Ολυμπία Μπέτσα, πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας.

Μετά της ομιλίας προβλήθηκε ταινία – ντοκιμαντέρ βασισμένη στο βιβλίο της Αντωνίας Χαρίση, παραγωγή της Ε.Μ.Ι.Π.Η., ενώ μετά την προβολή ακολούθησε διάλογος με το κοινό, στο οποίο, μεταξύ άλλων, ήταν Παιδοπολίτες της “Καλής Παναγιάς”, που είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν σε εκείνα τα χρόνια.

Φωτογραφική έκθεση “Childhood Memmories”. Οι φωτογραφίες αφηγούνται τις μνήμες των παιδιών

Στον χώρο της εκδήλωσης λειτουργεί η Φωτογραφική έκθεση “Childhood Memmories”. Οι φωτογραφίες αφηγούνται τις μνήμες των παιδιών. Η έκθεση “Childhood Memmories” Οι φωτογραφίες αφηγούνται τις μνήμες των παιδιών» βασίζεται στο βιβλίο της Αντωνία Χαρίση «Παιδόπολη “Καλή Παναγιά”. Εκεί που η ιστορία συνάντησε τα παιδιά» και αποτελεί μια προσπάθεια απεικόνισης της ατομικής και συλλογικής μνήμης των πρωταγωνιστών, δηλαδή των παιδιών που έζησαν στην Παιδόπολη τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Μέσα από το φωτογραφικό υλικό και τα συνοδευτικά κείμενα παρουσιάζονται πληροφορίες για την Παιδόπολη «Καλή Παναγιά», την ίδρυση και τη λειτουργία της. Το ειδικό ενδιαφέρον της έκθεσης εστιάζεται σε διάφορες πτυχές της ζωής των παιδιών στο χώρο που τα υποδέχτηκε, τα φιλοξένησε, στο χώρο που, με τις δεδομένες ιστορικές και πολιτικές συγκυρίες, αποτέλεσε το σπίτι των παιδικών του χρόνων. Επίσης, παρουσιάζονται πτυχές της καθημερινότητάς τους, της σχολικής ζωής, των συνηθειών τους κ.τ.λ.
Επιμέλεια Έκθεσης: Δρ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας – Η έκθεση θα έχει διάρκεια 25 Σεπτεμβρίου – 13 Οκτωβρίου 2017. Επισκέψεις Σχολικών Τμημάτων κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 2331078127


 

Μοιράσου το άρθρο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social Circle

X